FAQ

Mistä terveydelle haitallista säteilyä voi tulla?

​​Jotkin säteilyn lähteet voidaan sulkea tai niiden läheisyydestä voi poistua. Perussääntönä on esimerkiksi sammuttaa wifi kun sille ei ole käyttöä, sekä laittaa puhelin pois päältä tai lentokonetilaan yöksi tai kun sitä ei käytetä. Lisäksi on suositeltavaa käyttää hands-free kuuloketta tai kaiutinta. Nykyään on kuitenkin kasvava määrä 24/7 yötä-päivää säteilyä lähettäviä kohteita, joilta suojautumiseen tarvitaan muita keinoja.

 

Yleisimmät säteilyn lähteet:

1.  Matkapuhelintukiasemat (3G, 4G, 5G)

2.  Etäluettavat sähkömittarit

3.  Wifi lähettimet (keskusten alueilla jopa yli sata samanaikaisesti, electrosmog)

4.  Älypuhelimet

5.  Korkeajännitteiset voimajohdot

 
 
Mikä määrä säteilyä on haitallista ?

 

Säteilyarvoista löytyy monenlaista tietoa. Valitettavan usein taloudelliset intressit saattavat vääristää tuloksia, niiden tulkintaa ja julkaisemista. Yksi luotettavimmista ja laajimmin lainatuista tieteellisistä tutkimuksista on nk 'Bioinitiative Report 2012':  https://bioinitiative.org/


Säteilyn haitallisten vaikutusten osalta merkittävää on säteilyn voimakkuus ja kesto. Yleinen säteilyltä suojautumisen keino on suojata makuuhuoneet säteilyltä, jolloin vuorokaudesta suuri osa ollaan säteilyvapaassa tilassa. Yöllä ei myöskään usein ole tarvetta käyttää älylaitteita, jolloin on turha altistaa itseään ja perhettä haitalliselle säteilylle. Ohessa Rakennusbiologian Instituutin julkaisema kaavio makuuhuoneiden säteilyarvojen osalta. Ihmisen biologiaan muutoksia aiheuttava säteily alkaa 3 - 6 µW/m2 arvoista ylöspäin. Lähellä tukiasemia sijaitsevien asuntojen sisältä on mitattu jopa yli 2.000 µW/m2 lukemia:

 

 
 
Eikö viranomaiset kuten Säteilyturvakeskus huolehdi turvallisista raja-arvoista? 

 

Mainittakoon että Euroopassa mm. Sveitsi, Geneve, Bryssel, osa Roomaa ja Firenze ovat kieltäneet 5G-rakentamisen terveyssyistä. Keskustelu aiheesta käy kuumana.

 

Säteilyn haitallisista vaikutuksista tehtyjä tutkimuksia löytyy paljon. Annamme puheenvuoron säteilyalan tutkija Tohtori Mikko Ahoselle, joka kuvaa säteilyn vaikutuksia sekä Säteilyturvakeskuksen toimintaa:

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273776-5g-teknologian-esittely-ymparisto-ja-terveysriskit

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252313-lasten-terveyden-vaarantavat-virheet-sateilyturvakeskuksen-toiminnassa

Ohessa yli 200 tutkijan kansainvälinen vetoomus pysäyttää 5G johtuen sen terveysriskeistä: 5G Appeal
 
Miten suojaan kotini haitalliselta säteilyltä?
 

Suosittelemme käsittelemään makuuhuoneet CFA-40 säteilysuojamaalilla sekä laittamaan tarvittaessa ST Naturell säteilysuojaverhot. Lisäksi kerrostaloissa voidaan käyttää Säteilysuojaavaa lattiamattoa sängyn alla. Näillä saavutetaan lähes 100%:n suoja haitalliselta säteilyltä. Mikäli jokin muu huone altistuu esimerkiksi etäluettavan sähkömittarin vuoksi vaarallisen korkealle säteilylle, suosittelemme suojaamaan myös sen huoneen säteilyn suuntaisen seinän.

Minkä verran CFA40 säteilysuojamaalia tarvitaan?
 

CFA40 suojamaali antaa erinomaisen suojausvaikutuksen jo yhden kerroksen pinnoitteella (maalauksella). Maali on tarkoitettu sisä- ja ulkokäyttöön mutta pääsääntöisesti käsittely tehdä sisäseiniin. Maalin riittävyys on 5 - 6,6 m² / litra, eli esimerkiksi n. 4 m x 4 m x 2,5 m korkean huoneen seinien + katon 16 m2 pinta-ala on yhteensä n. 56 m2 jolloin maalia tarvitaan n. 11 litraa (56 m2 jaettuna 5 litraa / m2). 

Miten suojamaali maalataan?
 

CFA40-suojamaalin levitys tehdään itse tavallisella maalitelalla ilman erikoisosaamista. Hiilipohjainen maali on väriltään mustaa ja sen päällystys tehdään tavallisilla seinämaaleilla. CFA40 on puhdas akryyli-synteettinen emulsiomaali, joka mahdollistaa tarttuvuuden useimpiin tavallisiin muovisidoksisiin emulsiomaalipintoihin.​ 

Suojamaali CFA40 ei sisällä metallihiukkasia vaan karbonaattien seosta, joka tekee siitä kemiallisesti stabiilin, pitkäkestoisen ja pysyvästi ei-hapettavan jopa kosteassa ympäristössä. CFA40-suojaväreissä ei ole liuottimia, pehmittimiä tai muita haitallisia ainesosia. 

Maalausohjeet löydät tästä: 

EMSuojaus-Logo2.png

 

Suojaa Säteilyltä

EM Suojaus,  | Rekisteriseloste

e-mail: info@emsuojaus.com

 EM Suojaus © 2020